Social Icons

pondělí 25. června 2012


Recenze: Temná akademie (1) - Vyvolení


Autor: Gabriella Poole
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 255 stran
Číslo vydání: 1. vydání
Rok vydání: 2012
AnotaceDarkova akademie je škola jako žádná jiná! Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější...
Jako zlověstná tajemství střeží Vyvolení - skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je sice nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít.
Pár slov o autorce: Narodila se v Glasgow a snažila se psát celý život. Ať už pracovala jako uvaděčka v divadle, obchodní asistentka, moderátorka v rádiu nebo barmanka. Když se přestěhovala na Barbados, živila se jako zpěvačka v irském baru a začala prát profesionálně.
Později se přestěhovala zpět do Skotska - Morayshire se svým manželem a dvojčaty. Mají labradora, křečka, šílené kočky a nervní rybičky.


*
Hlavní postavou je mladá dívka, sirotek Cassie Bellová, která získala stipendium na Darkově akademii. Tato akademie je pro velmi bohaté studenty a Cassie sem moc nezapadá. Většina studentů ji nemá ráda, protože se dostala na akademii díky stipendium. Cassie se ale skamarádí se svoji spolubydlící Isabellou, která ji s akademií obeznámí.
Isabella je Cassiina nejlepší bohatá kamarádka, na akademii studuje už dlouho a má ji velmi ráda. Isabelliným největším snem je dostat se mezi Vyvolené, část studentů, kteří téměř řídí akademii, a sbalit Jakea, velmi milého chlapce.
Jake získal stipendium, kvůli smrti své sestry. Ta zemřela na akademii a nikdo neví, co se stalo. Jake podezřívá Ranjita, tajemného mladíka, který jeho sestru našel mrtvou.
Dále jsou tu jejich spolužáci Richard, který se velmi zajímá o Cassie, Keiko, ta se Cassie zase vysmívá a věčně si jí dobírá, Perry, Kateřina, Alice i tajemný ředitel akademie sir Alaric.
*
Cassie získala stipendium na Darkově akademii. První den byl obzvlášť perný, málem ji přejelo auto, pomohla jedné stařence do schodů a znepřátelila si půlku školy.
Cassie se skamarádí s Isabellou a ta ji vysvětlí, jak to na škole chodí. Cassie ale nejvíc zajímají vyvolení, jaký mají úkol a proč jsou vůbec na škole? Jednou se tajně potuluje po chodbách a sleduje Richarda až společenské místnosti vyvolených. Není ale sama, Richarda pozoruje i Jake. Ten se snaží zatím neúspěšně zjistit, kdo zapříčinil smrt jeho sestry. Po pár dnech na škole, dostane Cassie pozvánku, aby se stala členkou vyvolených. Přijme Cassie toto pozvání a tím ohrozí nejen sebe, ale i Isabellin sen? A co jsou vyvolení zač? A proč ses jich všichni bojí? To se dozvíte ve velmi napínavé knize Temná akademie – vyvolení.
*
Obal knihy se mi moc líbí. Je takový temný a tím vás kniha zaujme, navíc červeno-růžové oči, které se na vás upřeně dívají... Přijdou mi úchvatné, fascinující a doslova vás pohltí.
Obrázek, který zaujímá dolní část obalu je též zajímavý. Zde můžeme vidět, jak asi Temná akademie vypadá. Ponurá, z kamene a kolem ní vrány. To slibuje mnohé.
*
Styl, jakým je tato kniha napsána, je velmi často používaný. Popis prostředí, pocity postav a samozřejmě dialogy. Na styl psaní jsem si vůbec nemusela zvykat a velmi se mi líbil. Také se mi velmi líbilo, že Cassi hodně vzpomíná na své bývalé spolužáky, obzvlášť na svého kamaráda Patrika a taky na zlou Jilly, která jí na škole hrubě urážela a vysmívala.
*
Nevím, na obsahu mi něco nesedí. Kniha mi připadala ze začátku nudná. Než se děj dostal do obrátek, byl už skoro konec. Sice mě závěr knihy trochu překvapil, ale žádný trhák, který by mě doslova posadil na zadek, to zase nebyl.
*
První kapitola knihy se mi líbila a mnohé slibovala, ale postupně děj upadal. Docela dlouho mi trvalo, než jsem se k ní vrátila a znovu se dala do čtení.
Kniha je taková odpočinková, jednoduchá. Dá se přečíst během chvilky, i když mě docela dlouho trvalo, než jí přečetla.

3/5


Žádné komentáře:

Okomentovat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates