Social Icons

pátek 26. dubna 2013

RC: Recenze: Čistá krev

Autor: Nancy Gideon
Nakladatelství: Albatros
Rok vydání: 2012
Počet stran: 335
Anotace: Detektiv Charlotte Caissieová je mladá a ambiciózní policistka, která netouží po ničem jiném, než zničit místního zločineckého bosse a pomstít tak smrt svého otce. Pokusí se k tomu využít jeho pravou ruku, záhadného osobního strážce Maxe Savoie. Je to však nebezpečná hra nejen kvůli tomu, že Max má pověst nelítostného zabijáka, víc zvířete než člověka, ale taky proto, že ji přitahuje víc, než by si sama přála. Mezitím dochází k tajemným brutálním vraždám, které směřují právě k tomuto muži… Je to příběh o zakázané lásce dvou lidí na opačných stranách zákona, neodolatelné touze a obětech, které pro ně musí hrdinové podstoupit.
Pár slov o autorce: Od chvíle, kdy Nancy Gideon v roce 1987 prodala svou první knihu, je její spisovatelská kariéra stejně rozmanitá jako trh knižních romancí. Její knihy pokrývají širokou škálu žánrů, od historických a vladařských až po romány pro ženy a paranormálně laděné knihy. Mimo jiné se také podílela na tvorbě scénářů k hororovým filmům In the Woods a Savage. Dokonce si zahrála maličkou roli jako “Bar Extra”. (zdroj: knizni-doupe.cz)
ISBN 978-80-253-1602-3

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

*
Čistá krev je jedna z mnoha knih, kterou jsem si chtěla pořídit jenom kvůli obálce. Musíte sami uznat, že svalovec s rozepnutou košilí je opravdu perfektní. A jeho svůdný pohled mě donutil si knížku přečíst.
*
zdroj
Hlavní hrdinkou je detektivka Charlotte Caissieová přezdívána Cé Cé. Ta se snaží dostat do vězení Jimmyho, který Charlotte s její kamarádkou Mary Kate unesl. Obě dívky ale někdo zachránil a únosce doslova rozcupoval na kousíčky. Jimmy se ale nakonec rozhodl zabít Charlottina otce. Cé Cé proto vyrůstala u sv. Bartoloměje, místa pro sirotky nebo týrané ženy.
Co by to bylo za knihu, kdyby se v ní neobjevil tajemný super hrdina, ke kterému to hrdinku silně táhne. Superhrdinou s opravdu skvělým tělem je Max Savoie. Max měl velmi těžké dětství a na vlastní oči viděl smrt své matky, což ho velmi poznamenalo. Poté se jej ujal Jimmy. Max mu vděčí za svůj život a je mu naprosto oddaný. Když ale potká Cé Cé, vše se změní a Max se zamiluje. Bude ho mít Cé Cé ráda i přes to, čím nebo kým doopravdy je?
*
Cé Cé se snaží zajistit důkazy ohledně vraždy, které vypadají jako útoky šíleného zvířete. Všechny stopy vedou k Jimmymu a Maxovi. Cé Cé se jej snaží dostat do vězení a pomstít i tak vraždu svého otce. Dostat se k Jimmymu ale nebude jen tak snadné, dokud Cé Cé nenapadne opravdu skvělý a zároveň šílený plán - chce využít Maxe a přes něj se dostat až k Jimmymu. Mezi Cé Cé a Maxem začne tak vznikat podivný vztah, zvlášť, když Max není úplně člověk, ale vlkodlak...
*
zdroj
Ve většině recenzí na tuto knihu jsem narazila na názor, že se Charlotte obléká jako lehká děva. Musím se všemi souhlasit. Vysoké podpatky (se kterými dokonce šlápla na kousek oběti) a minisukně, se prostě k detektivce nehodí. Snad existují nějaké předpisy, či předepsaná uniforma. Navíc si těžko dokážu představit, že by Cé Cé při úniku před násilníky, převedla světový rekord v běhu, ke všemu na jehlových podpatcích.
Taky mi vadila i přezdívka Cé Cé. Vzhledem k tomu, že se objevovala v knize docela často, kazila celkový dojem z příběhu a ubírala mu na kvalitě.
*
Jak už je z anotace a prvních pár vět v knize patrné, Max je vlkodlak. Pokud jde o originálnost tohoto tématu, autorka se tak úplně moc nedržela klasiky. Sice Maxovi vadí vše, co je stříbrné a má rád krvavé maso, naopak se ale může proměnit ve vlkodlaka kdy chce. Max má taky velmi vytříbený sluch a čich, Charlottin parfém cítí už z velké dálky a cítí ho i v místnostech, které navštívila.
*
zdroj
Autorka má zajímavý styl psaní. Příběh je vyprávěn v er-formě a sledujeme tak i Maxovi i Charlottiny pocity a názory. Děj je opravdu svižný a akce je na každé straně. Občas mi sice vadilo, že se Max a Cé Cé hádají kvůli kdejaké blbosti, ale mají skvělý styl usmiřování 3:)
*
Knihu hodnotím pozitivně. Líbila se mi a Max byl k sežraní. Občas se zde našlo něco, co knize uškodilo, ale celkový dojem, který ve mě kniha zanechala, je dobrý. Proto knihu hodnotím jako 3/5 . Moc se těším na další díl a na to, jak se bude dál vztah Maxe a Charlotte vyvíjet. Knihu bych doporučila každému, kdo hledá jednoduchou knihu se sexy vlkodlačím superhrdinou :)
*
Ještě jednou děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Pokud si chcete knihu koupit, můžete zde na stránkách nakladatelství.
Ukázku z knihy naleznete zde.

3 komentáře:

  1. Krásna recenzia. :)
    Vyzerá to zaujímavo, aj keď vlkolakov veľmi nemusím.

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím proč ale tyhle knížky od Nancy Gideon se mi prostě líbí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle knížku už si dlouho chci přečíst. Reakce jsou ne moc pozitivní, ale neodradí mě :)

    OdpovědětVymazat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates