Social Icons

středa 9. října 2013

Recenze: Jmenuji se X (RC)

Autor: A.J.Molloy
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Počet stran: 248
Žánr: Romantika, Erotika, Adult
Anotace: Láska, co spaluje. Touha, co ničí...
Dvaadvacetiletá americká studentka Alex (pro přátele X) přijíždí do Neapole, kde chce získat pro svou práci podklady o italské mafii. Hned první večer se v luxusní kavárně setká s elegantním mužem, který jí naprosto učaruje.
Marc Roscarrick - potomek šlechtického rodu - je přátelský, pohledný, inteligentní a neuvěřitelně přitažlivý. Kolem něj se však vznáší aura záhadnosti. Atraktivní muž v X probudí dosud nepoznanou touhu. Jeho tajemství je ale pro dívku šokující.
Vztah X s Marcem je možný pouze za jeho podmínek. Dokáže se X vzdát svých přání a podřídit se? Své touze, ohromující přitažlivosti a erotickým tajemstvím, která ji děsí a vzrušují zároveň?
Pár slov o autorce: A. J. Molloy je pseudonym známé a úspěšné autorky, která žije v Londýně.
ISBN 978-80-253-1724-2

Děkuji nakladatelství Fragment, za poskytnutí recenzního výtisku.

*
Na knihu jsem byla velmi zvědavá, protože byla doporučována fanouškům Padesáti odstínů. I když jsem četla spoustu negativních recenzí, nakonec jsem se rozhodla, že si knihu přečtu, protože i Odstíny byly odsuzovány a nakonec se mi líbily.
zdroj
*
Hlavní hrdinka Alexandra, zkráceně Ixka, je podle sebe a své nejlepší kamarádky naprosto nudná skoro-panna. Měla ve svých 22letech pouze tři sexuální partnery, tudíž je už pomalu stará bába bez lásky. Proto se rozhodla vydat do Itálie, za účelem napsat diplomovou práci na téma Mafie v Itálii, a samozřejmě strávit v tomto letovisku několik krásných dní, pokud možno s mužem v posteli.
Co čert nechtěl, už ve čtvrtém odstavci v první kapitole je zmínka o našem panu Božském. Marcus James Anthony Xavier Mastrosso Di Angelo Rosarrick je miliardář s dlouhým jménem, velkým domem a malým tajemstvím. Ovšem k Ixce ho to táhne jako psa ke kosti. Takže se nemůžeme divit, že při prvním pohledu na ni je naprosto očarován a odmítá myslet, souložit a žít s jinou ženou.
*
zdroj
Alexandra sedí se svou nejlepší kamarádkou v kavárně, kde potají sledují bohatého Rosarricka, který za ně nakonec zaplatí i účet. Ixce se muž líbí, a tak se s ním rozhodne udělat rozhovor a zjistit pár informací pro svou práci. Od  Rosarricka ovšem odejde zklamaná, protože si myslí, že muž jeví zájem o její kamarádku. Cestou do bytu ji přepadnou neznámí feťáci, kteří chtějí Ixku znásilnit. Před nebezpečím ji zachrání Rosarrick a jeho lidé. Ixka je jím okouzlena. Jenže Rosarrick je členem Dionýsova kultu a hlavním pravidlem je, že nikdo z jeho členů nesmí milovat kohokoliv mimo kult. Ixka se rozhodne podstoupit zasvěcení, kde jsou hlavními prostředky drogy, sex a alkohol... Zvládne Ixka zasvěcení? Jak daleko je ochotna zajít pro lásku? A co italská mafie?
*
Srdce se mi splaší úzkostí a zmatkem. Duše mi překypuje bezmocnou a naivní touhou. Ano, bojím se, ale současně ho pořád víc miluju.
(str. 103)
*
zdroj
Ixka je zvláštní, složitá a místy nepochopitelná hlavní postava. Neustále o sobě tvrdí jaká je panna, když měla pouze tři muže. Tato často opakovaná věta mě neuvěřitelně vytáčela. Stejně tak Ixčino chování. Unikne jen o chlup znásilnění a na další stránce se líbá s mužem, ani ne o stránku dál křičí š*kej mě tvrdě.
Další věc, nad kterou mi zůstal rozum stát, je Ixčin názor na muže. Podle ní všichni pěkní a nagelovaní muži žijí u své matky až do padesáti let.
Pan Božský s tak dlouhým jménem, že se pomalu nevešlo ani na řádek, je o poznání lepší než Ixka. Do Dionýsova kultu se dostal kvůli své manželce, která ovšem brzy zemřela. Po ní také zdědil jisté jmění a pomocí něj začal skupovat akcie. Nakonec se z něj stal bohatý a uznávaný člověk.
*
zdroj
Styl autorčina psaní se spíš přibližuje cestopisu. Autorka dlouze popisuje památky Itálie, až někdy máte pocit, že se v Itálii opravdu nacházíte. Ovšem někdy je památek a míst tolik, že tyto dlouhé popisy přebíjí onu krásu.
Také popis sexu mezi Ixkou a Rosarrickem autorka jistým způsobem odflákla. U Odstínů mi připadalo vše více propracovanější, někdy i takové romantické. Ale u Jmenuji se X se mi zdá vše spíš živočišné a místy až vynucené. Celkový popis aktu byl chabý, závěr ustřižený a nedokončený.
Na Dionýsově kultu si nechala autorka trochu více záležet. Jednotlivá zasvěcení nebo-li mystéria, se postupně stupňují. Najdeme zde opravdu všechno - homosexualita, masturbace, voyeurství, BDSM...
*
Děj mě opravdu zklamal. Čekala jsem mnohem víc. Tajně jsem doufala, že negativní recenze nebudou pravdivé, ale zmýlila jsem se. Hodnotím tuto knihu jako 2/5.
*
*
Pak ucítím další ruku, mužskou, na zadku - a hned zmizí. Ohlédnu se, ale vůbec nejsem vystrašená. Možná jsem se maličko opila, ale nic mě nestresuje a netrápí, všechno mi připadá hravé, slušné a, ano, erotické.
(str. 129)
*

Ještě jednou děkuji nakladatelství Fragment, za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat zde, na stránkách nakladatelství.

2 komentáře:

  1. Ahoj, nominovala jsem tě do tagu, o kterém jsi asi slyšela, protože se šíří rychlostí blesku. Tak pokud budeš mít čas a chuť můžeš se zapojit. :)
    http://svet-knih-terisekk.blogspot.cz/2013/10/liebster-award.html

    OdpovědětVymazat
  2. Někde jsem o ní už četla, ale na začátku recenze mě trochu odrazuje, že je doporučována čtenářům 50 odstínů. Ta kniha mě totiž absolutně nezaujala jak podle recenzí, úryvků, všeobecné popularity a všichni jsou hotoví z toho, že nějaká šedá myš je submisivní a její šéf dominantní, hm, super :D Toho sexu tam prý stejně zas tolik není, takže to nemá smysl číst :D
    Nesnáším opakování frází, a jestli je to i v téhle knize, tak ach jo :D A dlouhé popisy míst taky nemám ráda.. no nevypadá to moc dobře, možná, jestli ji někde uvidím, tak si ji půjčím, ať to můžu posoudit sama.

    OdpovědětVymazat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates