Social Icons

pátek 8. května 2015

Recenze: Her Russian Protector (1) - Ivan

Autor: Roxie Rivera
Nakladatelství: Night Works Books
Rok vydání: 2013
Počet stran: 111
Žánr: Romantika, Erotika, Adult, Contemporary
Anotace: Desperate to find her sister, Erin goes to the only man in Houston who can help her--Ivan Markovic. The intimidating, tattooed Russian operates one of the most elite mixed-martial arts training centers in the world but it’s his shadowy past and reputed connections with Houston’s underworld that interest her most. To find her sister, she’ll need the help of her big, scary Russian protector—but asking for help from a man like Ivan carries a steep price, one that might just include her heart.
Pár slov o autorce: When I’m not chasing after my wild preschooler, I like to write super sexy romances and scorching hot erotica. I live in Texas with a husband who could easily snag a job as an extra on History Channel’s new Viking series, a sweet but rowdy three-year-old with Tetralogy of Fallot, and Bosley, our Great Dane with major mommy issues.  I also have another dirty-book writing alter ego, Lolita Lopez, who writes deliciously steamy tales for Ellora’s Cave, Forever Yours/Grand Central, Mischief/Harper Collins UK, Siren Publishing and Cleis Press.

*
Výběr této knížky byl spíše takovým výstřelem do tmy. Projížděla jsem seznamy Goodreads a narazila zrovna na Her Russian Protector. Musím se přiznat, že jako první mě zaujala ta obálka. Miluji romány tohoto typu, a tak jsem dlouho neváhala. Navíc je kniha zdarma na Amazonu (první tři díly), takže jsem se do čtení brzo pustila.
*
Na začátek recenze musím říct, že jsem od knihy neočekávala nic velkého. Hlavní hrdinka Erin se během první kapitoly vydává do posilovny, kterou vlastní náš sexy ruský ochránce Ivan Markovic. Zde jej žádá o pomoc. Její drogově závislá sestra se společně se svým přítelem zapletli s mafiány (ukradli drogy) a pak se po nich slehla zem. Erin se obává nejhoršího. Náš statný neohrožený Ivan by udělal pro Erin cokoliv. Společně se se svými dalšími sexy kamarády (Dimitri a Yuri) opět zapletou s mafiány, od kterých kdysi odešli. Jak všechno dopadne? Najde Erin svou sestru? A jak se změní její vztah k Ivanovi, až zjistí, kým byl?
*
Možná se vám zdá trošku divné, proč pořád píšu sexy kamarádi, sexy Ivan, a neustále opěvuju mužské hrdiny. Přesně tak totiž popisovala Erin všechny opačného pohlaví. Možná bych trošičku ubrala. Avšak díky tomu teď aspoň víte, že Ivan je zkrátka neodolatelný, což ve skutečnosti je.
*
Když se vrhneme na děj, je zápletka trošku ohraná. ONA, dívka v nesnázích, která potřebuje pomoci a zaplatí čímkoliv, ON sexy týpek, co přijede na bílém koni a všechny zachrání. Přesně tak. Ivan se objeví i v nejnepravděpobnější situaci hned po boku Erin. Proč? Protože ji sledoval! Co kdyby se jí něco stalo?! Hlavně ji nezapomněl nacpat do auta a odvézt z toho hrozného místa pryč. Jasně že hlavní hrdinka ani nemukla, protože náš Ivan je přece svaťoušek.
*
Už jenom podle názvu a obálky bych předpokládala, že se jedná o erotický román. Co se sexu týče, až tak moc ho v knize nebylo. Autorka věnovala více času hledání zmizelé sestry, mafii a Ivanově minulosti, než vývoji vztahu Erin a Ivana. Proto se mi jejich vztah zdál lehce uspěchaný. Což by na první pohled mělo být jasné. Do 111 stran se zkrátka nedá nacpat všechno, pokud většinu času opěvujete Ivana a ještě ke všemu se snažíte odhalit minulost jeho i dalších postav.
*
Tak či onak, se knížka vcelku příjemně čte. Lehká angličtina, opakující se slova, popisy jen toho nejdůležitějšího (hlavně Ivanova těla - rawr). Rozuzlení zápletky se dá předpokládat už v polovině knihy a kniha končí happy endem. 
*
Přes všechny zápory i klady, se mi Ivan vážně líbil (a teď mluvím o knize). Jak už jsem říkala, nejedná se o nikterak náročnou četbu. Pokud tedy hledáte dramatickou zápletku, přestřelky, únosy, sex a krvavé scény jste opravdu vedle. Celý příběh plyne jednoduše, bez nečekaných zvratů. Ivana doporučuji, chcete-li si zkrátit čas a smlsnout si na nějaké kratší romanťárně.
*
3/5

Zdroj obrázků: 1,2

Žádné komentáře:

Okomentovat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates