Social Icons

úterý 14. srpna 2012

Září 2012

Srpen ještě neskončil a já už myslím na září... Ne na školu, ale na ty úžasné knihy, co mají vyjít :)





Čarodějky z East Endu (Čarodějky z East Endu 1) 

Autorka: Mellisa De La Cruz
Počet stran: 264
Nakladatelství: BB/art
Anotace: Zakázaná magie v North Hamptonu, městečku v nejvýchodnějším výběžku Long Islandu, žijí tři ženy Beauchampovy - matka Joanna s dcerami Freyou a Ingrid. Zdá se, že tohle malebné městečko, věčně zahalené v mlžném oparu, uvízlo v čase, a všechny tři ženy zde žijí zdánlivě poklidným, jednotvárným životem. Všechny tři ale ukrývají velké tajemství. Jsou to mocné čarodějky, které však mají zakázáno své magické schopnosti využívat. Přestože je magie, kterou používají, dobře míněná a neškodná, začnou se v městečku dít nevysvětlitelné, zlé věci.
Hodnocení: 3,44 / 5 při 3 709 hodnocení (goodreads)



Hra lží (Hra lží 1)

Autorka: Sara Shepard
Počet stran: 224
Nakladatelství: BB/art
Anotace: Tajemství, lži a děsivé následky. Měla jsem život, pro který by člověk byl schopen i zabít. Pak to někdo udělal. Nejhorší na tom být mrtvá je, že už nemáte pro co žít. Žádné líbání. Žádná tajemství. Žádné drby. Z toho by většina holek měla druhou smrt. Ale já naštěstí dostala něco, co nikdo jiný nemá - představení na přidanou - a to díky Emmě, své znovunalezené sestře, se kterou jsem se ani nestačila sejít. Emma se nyní zoufale snaží zjistit, co se mi stalo. A jediný způsob, jak to vypátrat, je být mnou - vklouznout do mého starého života a po kousíčkách ho skládat dohromady.
Hodnocení: 4,03 / 5 při 9 296 hodnocení (goodreads)

Dotkni se temnoty (Cassandra Palmer 1)

Autorka: Karen Chance
Počet stran: 352
Nakladatelství: Baronet
Anotace: Cassandra Palmerová dokáže vidět budoucnost a komunikovat s duchy - což je vlastnost, díky níž po ní touží mrtví i nemrtví. Duchové mrtvých obvykle nebezpeční nejsou; ti si jenom rádi povídají...pořád. Zato nemrtví, to je jiná kapitola. Stejně jako každá jiná rouzmná dívka se i Cassie snaží upírům vyhýbat. Když však krvežížnivý mafioso, od něhož před třemi lety utekla, Cassii znovu našel a jde mu jen o pomstu, musí o pomoc požádat Senát upírů. Nemrtví senátoři jí však nechtějí pomoci zadarmo - a tak Cassie musí spolupracovat s jedním z jejich nejmocnější členů, nebezpečně svůdným upírským mistrem - a cena, kterou požaduje, může být vyšší, než jakou je Cassie ochotna zaplatit...
Hodnocení: 3,67 / 5 při 12 287 hodnocení (goodreads)


Mrtvý bod (Pravá krev 12)

                                                                 












Autor: Charlaine Harris
Počet stran: 328
Nakladatelství: Baronet
Anotace: Sookie Stackhouseová je nadaná telepatickými schopnostmi, které jí od dětství komplikovaly život. A jako dospělá si stále častěji uvědomuje, že jisté věci by nejraději vůbec neviděla – například svého přítele Erica ve společnosti jiné ženy. Mladší. Musí však mlčet, protože do Lousiany přijíždí upíří král Felipe de Castro, který vládne i Arkansasu a Nevadě. A právě v tuto nejméně vhodnou dobu se na Ericově pozemku objeví lidské tělo, které navíc patří ženě, jejíž krev předtím pil. Řešení vraždy spočívá v rukou Sookie a jejího bývalého přítele Billa, oficiálního vyšetřovatele upířího pátého okrsku. Sookie brzy zjistí, že proti ní stojí mnohem nebezpečnější nepřítel, než očekávala – nepřítel, který si umínil, že zničí celý její svět.
Hodnocení: 3,44 /5 při 20 074 hodnocení (goodreads)

Proměna (Vlčí Pramen 1)



Autor:Nancy Holder, Debbie Viguié
Počet stran: 
Nakladatelství: Alpress
Anotace: Po smrti rodičů se Kat přestěhuje k dědovi do městečka skrytého hluboko v lesích, ale tam se jí vůbec nelíbí. Ve škole se velmi brzy skamarádí s Trickem a Cordelií, do Justina se dokonce zamiluje. Jenže když ji jednou napadne vlk, začnou se všichni tři kamarádi chovat divně. Neskrývají nějaké tajemství? Kat se bojí, že uvízla ve světe přízraků, a neví, komu má uvěřit.
Hodnocení: 3,80 / 5 při 1 649 hodnocení (goodreads)

Nadpozemská (Nadpozemská 1)



Autor: Cynthia Hand
Počet stran: 360
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně pere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně nějak patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života?
Hodnocení: 4,18 / 5 při 24 543 hodnocení (goodreads)


Tiger's Quest (Tygrovo prokletí 2)



Autor: Collen Houck
Počet stran: 408
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Zpět v Oregonu, Kelsey se snaží posbírat střepy svého života a potlačit své city k Renovi. Ale nebezpečí číhající za rohem, ji nutí k návratu do Indie, kde se pustí do druhého úkolu - tentokrát s temným zlým Renovým bratrem Kishanem, který také podlehli Tyrovu prokletí. (zdroj anotace: goodreads)
Hodnocení: 4,44 / 5 při 7 249 hodnocení (goodreads)

Kruh (Engelsfors 1)



Autor: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Počet stran:
Nakladatelství: Fortuna Libri
Anotace: Pouze společně mohou přežít.
V krásném malém městě ve Švédsku, začala začala šesti mladým dívkám vysoká škola.Nemají vůbec nic společného až na to, že se je snaží zabít starověké zlo.Podzimní semestr právě začal a na záchodech je nalezena mrtvola. Všichni si myslí, že to byla sebevražda, všichni kromě těch, co znají pravdu.Jednu noc, kdy vyjde tajemný červený měsíc, se dívky potkají na v parku. Neví jak a proč se zde vůbec potkali, vědí pouze, že se navzájem potřebují, aby přežili.Jsou čarodějnice, podle starého proroctví jsou vyvolenými. Od tohoto dne se vysoká škola je otázkou života a smrti. Musí se naučit, jak spolupracovat, navzdory svým rozdílům a musí zvládnout síly, které se v nich probouzejí. Čas se krátí. Něco je loví, snaží se je zabít, pokud nezjistí co to způsobuje a neporazí to, zemřou. (zdroj anotace: goodreads)
Hodnocení: 3,79 / 5 při 539 hodnocení (goodreads)


Moje zvláštní schopnosti (Tajemství duchů)



Autor: Mary K.Pershall
Počet stran: 144
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Dvanáctiletá Ruby Clairová není jako ostatní holky. Kolem lidí vidí zvláštní světlo a slyší zvuky. Může mluvit s těmi, kteří už nežijí. Dokáže překonat strach a využít svůj dar k pomoci druhým?První díl čtyřdílné série.
Hodnocení: 3,17 / 5 při 6 hodnocení (goodreads)


Bitva o Hex Hall (Hex Hall 3)



Autor: Rachel Hawkins
Počet stran: 336 (EN)
Nakladatelství: Knižní klub
Anotace:Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinné překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. Podaří se jí získat zpět kouzelné schopnosti dříve, než bude pozdě?
Hodnocení: 4,09 / 5 při 8 400 hodnocení (goodreads)

Nebra



Autor: Thomas Thiemeyer
Počet stran: 384
Nakladatelství: Knižní klub
Anotace: Hotely a obce v okolí harzského Brockenu se připravují na nápor turistů u příležitosti Valpuržiny noci. Přijíždí tam i archeoložka Hana Petersová, aby pokročila v bádání nad Nebeským diskem z Nebry, tajemstvím opředeným senzačním nálezem z doby bronzové, chloubou zemského muzea. V bezprostřední blízkosti nálezu, hluboko v podzemním jeskynním systému, číhá pradávná síla a zdá se, že právě na Hanu – a na tradiční rej čarodějnic…
Hodnocení: 3,62 / 5 při 16 hodnocení (goodreads)

Horečka (Zahrada nesmrtelnosti 2)



Autor: Lauren DeStefano
Počet stran: 352
Nakladatelství: Fortuna Libri
Anotace: Horečka - Reina opět v akci - Reina odhalí kuplířčiny úmysly a začne opět vzdorovat - Strastiplná cesta k Rowanovi - Vaughn je rozhodnutý přivést Reinu zpět do sídla - Pokračování mrazivého románu Past - Tentokrát jde Reině o všechno ...
Hodnocení: 3,81 / 5 při 7 106 hodnocení (goodreads)

Speciálové (Oškliví 3)



Autor: Scott Westerfeld
Počet stran: 296
Nakladatelství: Triton
Anotace: Speciální případy – z těchto dvou slov běhá Tally mráz po zádech ještě dnes, kdy už není vzpurnou ošklivou. Speciálové byli vždy jen tajemnou a zlověstnou šeptandou. Krásní, silní a závratně rychlí. Mohli jste prožít celý život, aniž byste je potkali. A teď je Tally jednou z nich: bojovníkem, stvořeným k udržování pořádku v dokonalé a krásné budoucnosti.
Síla, rychlost a jasná ostrost vědomí jsou tím nejlepším, co Tally dosud zažila. Kdesi hluboko v nitru však stále doutná vzpomínka na něco jiného. Je snadné ji potlačovat dokud Tally nedostane šanci zlikvidovat vzbouřence z Nového Kouře jednou provždy. Ocitne se před poslední, rozhodující volbou: má naslouchat nejasné vzpomínce, nebo splnit úkol, pro který byla naprogramována?
Hodnocení: 3,76 / 5 při 57 413 hodnocení (goodreads)

Rezistence (Divergent 2)



Autor: Veronice Roth
Počet stran: 526
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout už jednou - a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilosti, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale vyrovnat se vším, co to znamená?
Hodnocení: 4,32 / 5 při 48 756 hodnocení (goodreads)

21.12. - Kletba jaguářího krále

Autor: Dustin Thomason
Počet stran: 368
Nakladatelství: Baronet
Anotace: Napínavý a čtivý thriller Dustina Thomasona, autora světového bestselleru Pravdilo čtyř, těží z předpovědí apokalypsy, k níž má dojít 21. prosince 2012. Hluboko v jihoamerické džungli objeví domorodec jedinečný poklad nevyčíslitelné hodnoty - víc než tisíc let starý kodex, který se uchoval v troskách opuštěného starověkého mayského města. Lupič ví, že tento vzácný artefakt mu může vynést milióny dolarů, a tak ho propašuje do USA – nevědomky však spolu s prastarou knihou přenese přes hranice i něco mnohem nebezpečnějšího…
V prvních prosincových dnech roku 2012 se vzácný kodex ocitne v rukou Chel Manu, světoznámé odbornice na staré mayské rukopisy. Je na vážkách, zda má nález ohlásit policii anebo využít životní příležitosti a kodex sama přeložit.
Mezitím se v Los Angeles začne šířit vzácná a dosud neznámá, ale vysoce nakažlivá neurologická nemoc, smrtící insomnie. Zdá se, že světu skutečně hrozí předpovídaná apokalypsa – a že opravdu souvisí se světem starých Mayů víc, než by kdo tušil… Nastane zkáza lidstva? Je dešifrování tajemného kodexu jediná naděje, jak přežít? Zvítězí vědci v boji s časem?
Hodnocení: 3,92 / 5 při 77 hodnocení (goodreads)

Dokonalá partie


Autor: Adele Ashworth
Počet stran: 376
Nakladatelství: Baronet
Anotace: Mary je krásná, chytrá a dobře vychovaná žena, která ví, kde je její místo ve společnosti. Když jí však osud připlete do cesty okouzlujícího Marcuse, hraběte z Rennu, její život se roztočí na plné obrátky. Laskavá a tichá Mary se vždycky mužům spíše vyhýbala, ale ta náhlá silná přitažlivost k tomuto šlechtici, který miluje dobrodružství, ji skoro děsí… Opováží se svěřit mu se svým tajemstvím, které přede všemi až doposud pečlivě střežila?
Marcus moc dobře ví, že Mary před ním něco skrývá. Mohla by to snad být stopa k záhadné smrti jeho mladší sestry? Proč byl poslední sestřin dopis tak plný strachu a úzkosti? Smyslné svádění jistě rozváže Mary jazyk a Marcus přijde celé záležitosti na kloub. Brzy zjistí, že tahle žena pro něj znamená mnohem víc, než by si kdy pomyslel, že bez ní si svou budoucnost vůbec nedovede představit. Jenže má před sebou úkol, na který nesmí zapomínat. Ovládne Mary jeho srdce natolik, že ovlivní hledání pravdy, proč musela jeho mladá sestra zemřít? Na otázky, které se před ním vynořují a poodhalují tajemství smrti, nachází Markus jen stěží uspokojivé otázky…
Hodnocení: 3,72 / 5 při 90 hodnocení (goodreads)

Ledová kletba


Autor: Lincoln Child
Počet stran: 312
Nakladatelství: BBart
Anotace: Aljašská federální rezervace, tři sta kilometrů od severního polárního kruhu, jedno z nejodlehlejších míst na Zemi. Pro skupinu vědců sponzorovaných velkým mediálním konsorciem však expedice na toto místo představuje životní příležitost studovat následky globálního oteplování.
Výprava narazí na ledovcovou jeskyni, kde vědci učiní úžasný objev: dávné zvíře uvězněné v ledu. Zdá se, že se jedná o jakousi obří kočkovitou šelmu, možná o šavlozubého tygra. Jakmile nález oznámí svým mecenášům, mediální společnost začne plánovat efektní televizní pořad: vyříznutí zvířete z ledu a jeho rozmrazení v přímém přenosu. Vědci nedbají na varování místních eskymáků, ignorují i domorodou pověst předpovídající záhubu každému, kdo vyruší toto mýtické stvoření, a vzápětí dospějí k ještě jednomu hrozivému zjištění: nejde o kočku, ale o starodávný zabijácký stroj, který navíc možná není mrtvý.
Hodnocení: 3,56 / 5 při 2 936 hodnocení (goodreads)

Zemři


Autor: Karen Roseová
Počet stran: 392
Nakladatelství: BBart
Anotace: Detektiv Vito Ciccotelli má po objevení těla mladé ženy podezření, že obětí je víc. S pomocí archeoložky Sophie nachází několik hrobů, těla uvnitř nesou stopy krutého mučení. Některé hroby jsou ale prázdné, je zřejmé, že vrah ještě zdaleka neskončil. 
Používá mnoho jmen, Jeho zaměstnavatel, pro kterého vytváří úspěšné počítačové hry, ho zná jako Frasiera Lewise. Nadšení budí jeho realistické scény. Někteří mají pocit, že vycházejí ze skutečnosti, ale nemohou to dokázat.
Sophie je odbornicí na středověké válčení a případ, k němuž je přizvaná jako expertka, ji zaujme. S Vitem se přitahují, ale ve sblížení jim brání minulost. Brzy ale dívka zaujme i vraha.

Hodnocení:  4,16 / 5 při 2 318 hodnocení (goodreads)



Žádné komentáře:

Okomentovat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates