Social Icons

neděle 12. srpna 2012

Recenze: Moderní čarodějka v éře Vodnáře (RC)

Autorka: Alena Horáková
Nakladatelství: Alpress
Počet stran: 312
Rok vydání: 2012
Číslo vydání: 1.vydání
Anotace: Na planetě Zemi nastala dvoutisíciletá éra Vodnáře. Je to doba velmi specifická a nabízí možnosti, jak získat v životě lásku, bohatství a úspěch. Přináší však také mnohá úskalí, a proto by každá moderní čarodějka měla ctít morální kodex čarodějky. V opačném případě není schopná nikomu pomáhat a kouzla se mohou obrátit proti ní.

*
Děkuji nakladatelství Alpress za poskytnutí recenzního výtisku.
*
Kniha mě zaujala svým poutavým názvem i obálkou a rozhodla jsem se, že si ji musím přečíst. Pokud ale čekáte, tak jako já, že kniha je o mladé čarodějnici, velmi se mýlíte.
*
Autorka vás hned ze začátku seznámí s velice krvavou historií čarodějnictví, a jak se na čarodějky dívá dnešní doba. Ukazuje rozdíl mezi čarodějnicí (záporná) a čarodějkou (kladná) a možnost, že i vy se můžete stát čarodějkou. Může se vám zdát, že kniha je určena pouze pro ty, kteří věří na čarodějnice, vyšší moc a věštění osudu, ale pokud ji dočtete až do konce, zjistíte, že spousta věcí se dá použít i v běžném životě.
*
Po krátkém úvodu následuje pár pravidel, jak by se měla správná čarodějka chovat, a já si myslím, že těmito pravidly, by se mohli řídit i nezasvěcení lidé. Jako například – respektování vlastních chyb (znám spoustu lidí, kteří udělají nějakou tu chybu a pak vinu shazují na ostatní), soustředěné na práci (když něco dělám tak pořádně) a mnoho dalších…
*
Autorka v knize radí, abychom naslouchali vlastnímu instinktu a uvědomili si, že jakékoliv rozhodnutí nebo jakákoliv činnost nezůstane bez odezvy.
*
... každý důsledek má svou příčinu.
*
Následující kapitola rozděluje lidské vlastnosti do sedmi paprsků – paprsek vůle a síly, paprsek lásky a moudrosti, paprsek aktivní inteligence, paprsek harmonie skrze konflikt, paprsek konkrétních znalostí, paprsek oddanosti a idealismu, paprsek magie a rituálních obřadů. 
*
Pokud chcete zjistit, jaký paprsek vás ovlivňuje, stačí se podívat na tabulku uvedenou v knize, kde vyhledáte svůj den a hodinu narození. Mně například podle tabulky ovlivňují paprsky tři a čtyři (aktivní inteligence, harmonie skrze konflikt), proto jsem se ihned podívala, jestli se doopravdy chovám tak, jak popisují v knize.
*
...milují zvířata, vodu, barvy, zemi a motýly.
... umí srozumitelně říci to, na co jiní bez jejího talentu nemají dostatek slov.
spisovatelské nadání, hudební skladatel, mistr pera
*
A jak už u takových knih bývá, musíte brát jejich výsledky s rezervou, tak jako já. Pro porovnání jsem použila členy blízké rodiny, a výsledky se (jak jinak) částečně shodovaly.
*
Na dalších stránkách knihy se autorka zabývá čakrou. S čakrou jsem se setkala již dříve, ale nikdy jsem se jí podrobněji nezabývala, ale protože jsem měla v ruce tuto velmi zajímavou knihu, rozhodla jsem se, že se o ní chci dozvědět něco více…
Čakry jsou jakási energetická centra, která prostupují našim tělem. Celkem je čaker sedm. Každá čakra se vyskytuje někde jinde a má vliv na rozdílné věci.
*
kořenová čakra - centrum osobní vůle
sakrální  čakra - úcta k druhým
solar plexus - osobní síla člověk ve vztahu k vnějšímu světu

srdeční čakra - život v srdci lásky, poznání pravdy
krční čakra - tvůrčí činnost, inteligence
třetí oko - vnímání reality
korunní čakra - poznání životního záměru
*
Seznamuje také čtenáře s praktickými radami jak odstranit různé potíže, které mohou být způsobeny uzavřením čaker, pomocí různých cvičení, nápojů, bylin a amuletů. A co bych byla za čtenářku, kdybych nějakou tu osvědčenou radu nevyzkoušela. Žádný „lektvar“ jsem ale nevařila, protože já a vaření… Místo toho jsem vyzkoušela různá cvičení a odříkání mantry, s rozporuplnými pocity a výsledky.
*
Autorka píše velmi čtivě a já neměla žádný problém se do knihy pořádně začíst. Velmi se mi líbí, že se autorka snaží věci v knize vysvětlit tak, aby jim každý rozuměl, a dokonce zde uvádí i pár svých zkušeností, čímž čtenáři vše lépe přiblíží a zpestří.
*
Kniha sama o sobě není návodem na prožití šťastného života, jak slibuje obálka, ale každý čtenář si v ní sám musí najít, čemu věří. Knihu hodnotím jako 4/5 a její použití doporučuji jako zábavu v úzkém kruhu přátel.

Je ale na každém z nás, zda uvěří.


Ještě jednou děkuji nakladatelství Alpress za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates